HÄR KAN NI SE VILKA EVENEMANG VI HAFT TIDIGARE PÅ RIBBINGSBERG

SÄSONGEN 2015

Konserter i stallet påskafton och påskdagen

Stallet på Ribbingsberg fylldes både med en entusiastisk publik och underbar musik. Es ist vollbracht - tidlös passionsmusik av Bach och andra stämningsfulla stycken med Amit Sen, cello, Agneta Fritz, piano och Boel Adler, sång.

Den 30 juni fick vi vara med om en musikalisk resa i filmens värld. Stefan Nilsson och Lotta Hasselquist presenterade klassiskt och nyskrivet och självklart fick Gabriellas sång vara med.

 

Stefan Nilsson, piano

Lotta Hasselquist, piano, bas och flöjt

Den 12 juli fick publiken njuta av mästerlig musik framförd av likaledes mästerliga musiker. En oförglömlig kväll i konsertladan.

 

Ann-Sofi Klingberg, piano

Mats Widlund, piano

Anders Lagerqvist, violin

Annika Nerfont, sopran

Boel Adler, mezzo

Josef Hamber, tenor

Kevin Smith, baryton

Carl Nielsen och Jean Sibelius föddes bägge för 150 år sedan. Onsdagen den 5 augusti firade vi den store dansken och och den finske giganten med klangfull pianomusik och välljudande sång, och några stora svenska tonsättare fick också vara med.

 

Susanne Carlström, sång

Boel Adler, sång

Ann-Sofi Klingberg, piano

Årets konstutställning

 

 

Under juli månad var det återigen dags för en spännande samlingsutställning med fyra konstnärer som tillsammans skapade spännande dynamik med sina olika uttryck.

 

Konstnärerna som medverkade var:

Helena Stövegård, Jenny Svenberg Bunnel, Daga Wennerström och Mats Ceder.

Kärlek på Ribbingsberg

 

 

Den 18 juni fick publiken njuta av årets upplaga av "Kärlek på Ribbingsberg". En succé från förra året som tycks bli en tradition. En musikföreställning om den härliga och förfärliga kärleken. Visor, sånger, arior och dikter med Caroline Leander, Boel Adler, Helena Leander Åkesson, Christin Karlsen, Harald Leander och Mikael Retsler.

Den 3 juli höll Elise Einarsdotter sin Rosensalong på Ribbingsberg för andra året i rad. Elise, pianist och kompositör, bjöd på en ljuvlig kväll fylld av musik, samtal, poesi och rosor.

 

Elise Einarsdotter, piano

Boel Adler, sång

Olle Steinholtz, kontrabas

samt gäster

operasingalong

 

lördagen den 25 juli fick vi njuta av de strålande solisterna Ellika Ström Meijling och Rickard Söderberg som lekte med operans stereotyper och lät hjältetenoren bli förförerska medan divan gestaltade den oförskräckte toreadoren, och publiken inbjöds också att sjunga med stjärnorna.

 

Rickard Söderberg, Ellika Ström Meijling och Boel Adler, sång.

Annika Bjelk Wahlberg, piano.

I en multimusikalisk föreställning funderade två kvinnor mitt i livet över varför saker blev som de blev, hur det gick till och vad de ska göra sen. En härlig och rolig kväll i ladan.

 

Jeanette Krantz, sång

Annika Nerfont, sång

Jan-Erik Sääf, piano

Kreutzersonaten

 

Den 24 juni fick vi vara med om en dramatisk afton med Beethovens stormiga och känsloladdade sonat och läsning ur Leo Tolstojs kortroman där Beethovens musik står i centrum i ett våldsamt svartsjukedrama.

 

Anton Lasine, violin

Maria Rostotsky, piano

Etienne Glaser, recitation

Den 18 juli spelade Blue Light Jazzband traditionell jazz från första hälften av nittonhundratalet, alltifrån New Orleans till Swing, också gärna med karibiska inslag, klezmer och ballader.

 

Tore Gislén, kornett, ventilbasun.

Gunnar Erlandsson, klarinett.

Göran Söderberg, piano

Lennart Herlin, tenorbanjo, dobro

Håkan Skytte, bas

Martin Westerström, trummor

Jazzkväll på Ribbingsberg

Den 1 augusti gästades vi av två legendariska musiker; Elise Einarsdotter och Jan Allan samt vokalisterna i kören Damernas. En fullständigt lysande uppvisning av musikalitet i toppklass.

 

Elise Einarsdotter, piano

Jan Allan, trumpet

Vokalensemblen Damernas

under ledning av Susanne Carlström

För andra året i rad gästades vi av hyllade stråkmusikerna Trio Legato från Berlin. En kväll med musik i toppklass.

 

Clarissa Forster-Mommert, violin

Katharina Becker, viola

Reinhild Cleff, violoncell

Ribbingsberg  Konsert & Galleri • Simris 171, Ribbingsberg, 272 91 Simrishamn • Telefon: Boel-070-870 76 23, Mats-070-797 05 68

Webbsidan är producerad av Mats Ceder, Koboltart.

kontakt@ribbingsberg.com