HÄR KAN NI SE VILKA EVENEMANG VI HAFT TIDIGARE PÅ RIBBINGSBERG

SÄSONGEN 2014

Konsert med Hans Pålsson

 

 

Hans Pålsson spelar Beethoven - ett musikaliskt äventyr.

En av våra skickligaste och mest älskade pianister kastar sig mellan drömska och överjordiskt sköna melodier till våldsamma utbrott i Beethovens tre sista pianosonater. Det blev en fantastisk konsert inför en hänförd publik på påskdagen den 20 april.

Kärlek på Ribbingsberg

 

 

Musikföreställningen Kärlek på Ribbingsberg lördag den 7 juni blev mycket uppskattat av den entusiastiska publiken. Det bjöds på sånger och dikter om den härliga och förfärliga kärleken med en härlig blandning av vacker, gripande och underfundig musik och poesi.

 

I föreställningen medverkade Caroline Leander, Boel Adler, Helena Leander Åkesson, Christin Karlsen, Harald Leander och Mikael Retsler.

Kammarmusikdagar 5-9 juli

 

 

I början av juli gjorde vi en stor satsning när vi drog igång Ribbingsbergs Kammarmusikdagar. Några fantastiska dagar med underbara musiker gjorde detta till säsongens höjdpunkt. Se bildspelet här nedan.

En återförening av konstvänner

 

 

Sommaren 2014 hade vi förmånen att visa en spännande konstutställning av sex konstnärer med både måleri och fotografi, men också en återförening av sex bildskapare som träffades under gymnasietiden för 42 år sedan. Tack vare inspirerande lärare, gemenskap och talang så har alla varit konsten trogen genom åren. Så blev det dags att mötas igen för en gemensam utställning på Ribbingsberg! En fantastisk konstupplevelse på Österlen i den varma högsommaren.

 

Konstnärerna som medverkade var:

Mats Ceder, Thomas holm, Fredrik Landergren, Claes Levander,

Per Lindqvist och Ulf Sirborn

Elises rosensalong

 

 

Den 4 juli smyckades Ribbingsbergs konsertlada med rosor när Elise Einarsdotter med gäster avslutade Rosfesten på Österlen med en kväll fylld av musik, poesi och samtal.

 

Elise är en av våra skickligaste och mest mångsidiga pianister och tonsättare, och i sina salonger skapar hon en unik musikalisk och mänsklig atmosfär. Med mycket värme och hjärta tog hon oss med genom olika musikaliska landskap med visa, jazz, soul, improvisation, klassiska romanser och egna kompositioner tillsammans med basisten Olle Steinholtz och sångerskan Boel Adler.

Bildspel från Kammarmusikdagarna

Romansafton

 

 

Birgitta Larsson lyriska sopranröst och pianisten David Wärn med sitt mångskiftande anslag bjöd den 6 juli på en härlig romansafton med både dramatik och innerlighet i sånger av den svenske romansmästaren Gunnar de Frumerie, lekfull oförutsägbarhet i av den franske gamängen Francis Poulenc, mycket hjärta och smärta i Enrique Granados la Maja dolorosa och en del galenskap i Ofelias sånger av jubilaren Richard Strauss.

Trio Legato från Berlin

 

 

För fjärde sommaren i rad gjorde välklingande trio Legato en miniturné på Österlen, och gästade Ribbingsbergs konsertlada den 15 juli

 

På programmet stod ungerske Zoltán Kodálys melankoliska och folkmusikpräglade intermezzo, Beethovens spirituella och fängslande stråktrio i D-dur och en ovanlig romantisk kammarmusikpärla av tysk-svenske Johann Hermann Berens.

 

Trio Legato består av Clarissa Forster-Mommert, violin, Katharina Becker, viola, och Reinhild Cleff, cello.

Musikaliska vandringar

 

 

Den 13 augusti lade Sören Wendt sin harpa på axeln i Ribbingsbergs konsertlada och gav sig ut på en musikalisk vandring med ballader, folksånger och shanties från medeltiden fram till våra dagar. Precis som gamla tiders trubadurer som reste land och rike runt för att spela till dans, underhålla på fest och ge glans åt högtider.

Ribbingsberg  Konsert & Galleri • Simris 171, Ribbingsberg, 272 91 Simrishamn • Telefon: Boel-070-870 76 23, Mats-070-797 05 68

Webbsidan är producerad av Mats Ceder, Koboltart.

kontakt@ribbingsberg.com