KONSERTSÄSONGEN 2022

Konserter sommaren 2022

Österlens vindkraft, Lördag 23 juli 19.00

Tre saxofonister intar ladan och bjuder på en generös blandning av klassiskt, jazz och visor. Anna Hedar, Annakarin Bunnel och Håkan Ekvall spelar egna arrangemang på en oräknelig mängd saxofoner i olika storlekar, från den späda sopraninon till den mäktiga bassaxofonen. Boel Adler ansluter i några Duke Ellingtonlåtar och sjunger med trion i rykande färska arrangemang.

 

Hans Pålsson spelar de stora mästarna, Söndag 24 juli 19.00

En av våra skickligaste och mest älskade pianister tar oss med på en klanglig och känslomässig resa i elegant, passionerad och överjordiskt skön musik som har flera hundra år på nacken, men fortfarande överraskar och griper tag i oss.

 

Nattviol – Uruppförande och musikalisk salong, Lördag 30 juli 19.00

Klassiker av Bach, Händel och Dowland gör sällskap med ett uruppförande av Österlenbaserade tonsättaren Johannes Janssons tonsättning av Peter Gärdenfors dikt Nattviol. Medverkande: Amanda Salonen Ripa, flöjt, John Ehde, cello, Marcus Strand, gitarr Boel Adler, sång

 

”Utan musik vore livet ett misstag!”, söndag 31 juli 19.00

En kväll med skådespelaren och regissören Etienne Glaser och konsertpianisten Maria Rostotsky.

Citatet kommer från filosofen Friedrich Nietzsche som var en hängiven musikälskare, och i sin ungdom hade ambitioner att bli tonsättare.  Etienne Glaser läser ur Nietzsches brev, där vi får möta en man som högaktade Wagner och älskade Bizets Carmen, vilket skulle visa sig vara en omöjlig kombination. Konsertpianisten Maria Rostotsky spelar Nietzsches favoritmusik, och vi får också höra en komposition av filosofen själv.

 

Varmt välkomna till en ny säsong på Ribbingsberg!

 

 

Biljettpris 250 kr.  Medlem i Ribbingsbergs Kulturförening 220 kr

Konst i sommar

I samband med konserterna i sommar visar vi måleri av Mats Ceder.

 

Utställningen öppnar en timme innan konserterna..

 

Varmt välkomna  till Ribbingsberg 2022.

Ribbingsberg  Konsert & Galleri • Simris 171, Ribbingsberg, 272 91 Simrishamn • Telefon: Boel-070-870 76 23, Mats-070-797 05 68

Webbsidan är producerad av Mats Ceder, Koboltart.

kontakt@ribbingsberg.com